FAQ

Vanwaar de Portugese naam?

Alle talen hebben hun eigen schoonheid maar we vinden de Portugese taal een van de meest harmonieus klinkende talen die we kennen. Veel van de liederen die we zingen komen uit de braziliaanse wouden en zijn in het portugees.

We zijn een internationale universele kerk waar iedereen zich thuis zou moeten kunnen voelen.

Wat betekent het symbool?

Het symbool bestaat uit twee in elkaar geschoven driehoeken, één wijst naar boven en representeert het mannelijke principe, ofwel Yang, de ander wijst naar beneden en representeert het vrouwelijke principe, Yin. Het oog staat voor ons bewustzijn dat alles aanschouwt. In de 4 driehoeken staan symbolen die de 4 elementen vertegenwoordigen, de zon = vuur, de boom = aarde, de golven = water en de spiraal = lucht. De cirkel er omheen staat voor de cirkel van gelijkwaardigheid waar we allemaal onderdeel van zijn.

De piramide met het oog is een bekend symbool echter het gaat meestal om alleen de ‘mannelijke’ omhoogwijzende variant, hier heeft ook de ‘vrouwelijke’ naar beneden wijzende piramide een oog omdat bewustzijn geen geslacht heeft.

Gezondheid

We zijn allemaal onderdeel van het grote goddelijke geheel en en dragen vandaar uit verantwoordelijkheid voor ons lichaam en onze geest. Dit betekent dat we zorg dragen voor een goede lichamelijke gezondheid door goed te eten en voor ons lichaam te zorgen en voor onze geestelijke gezondheid door onze eigen geest te blijven onderzoeken.

Translate »