Inner balance meditation

Bewegings meditatie

In deze meditatie beweeg je je armen langzaam opzij, naar voren en naar boven en ben je bewust van hoe dit de balans in je lichaam beïnvloed. Elke deel is in 20 of 40 tellen. Onder de tekst vind je de muziek die bij de meditatie hoort.

Sta ontspannen rechtop, voeten schouderbreedte en de knieën van het slot. De armen hangen naast het lichaam. Zet de muziek aan en begin na de eerste 20 tellen.

In 20 tellen bewegen de armen zijwaarts omhoog tot in een hoek van 90 graden naast het lichaam met de handpalmen naar beneden. Blijf op het punt waarop de armen ontspannen zijn en er nog spanning te voelen is. Houd de armen 20 tellen gestrekt in die positie.

Beweeg je de armen in 20 tellen naar voren tot ze voor je uitgestrekt zijn. Houd dit 40 tellen vast.

Daarna bewegen de armen in 20 tellen omhoog tot naast het hoofd waarbij de handpalmen naar elkaar toewijzen. Houd deze positie 20 tellen vast. Blijf ook hier op het punt waarop de armen ontspannen zijn en er nog spanning te voelen is.

Breng vervolgens je armen zijwaarts naar beneden tot ze in een hoek staan van 90 graden met je romp. Je handpalmen wijzen omhoog. Houd dit 20 tellen aan.

Draai daarna de handpalmen om in 20 tellen en breng vervolgens in vloeiende beweging in 20 tellen de armen weer naast het lichaam. Blijf even staan en voel het effect.

Translate »